1 op 5 kinderen staat met een grote gevoeligheid in het leven. Deze kinderen worden ook wel hoogsensitief genoemd. Vaak beseffen ze deze kracht niet, maar voelen ze zich ‘anders’. Leren omgaan met hun gevoeligheid is van belang want het kan heel wat met zich meebrengen, zoals: overprikkeling, angsten, driftig en lastig gedrag, piekergedachten, lage eigenwaarde, faalangst, slaap- en eetproblemen, conflicten in het gezin,....

Op een laagdrempelige, speelse, creatieve en coachende manier help ik jouw kind meer in zijn of haar kracht te staan.
De belevingswereld en interesses van het kind of de jongere staan hierbij centraal en de vorm van de sessies wordt mede door henzelf bepaald. De ene wil graag praten, de andere liever tekenen, knutselen of spelen. Jouw gevoelig kind wordt voornamelijk gecoacht op vlak van bewustwording van zijn of haar talenten, leren rust nemen, grenzen aangeven en omgaan met negatieve gedachten en emoties. Ik werk met veel visuele materialen, zoals Playmobile, kleuren en kaarten, zodat leren eenvoudiger en vooral leuker wordt.
Tijdens een persoonlijk traject en de voelsprietentraining krijg je als ouder (en soms andere derden) inzichten, tips en handvaten om jouw kind hierin extra te ondersteunen.
Uiteindelijk is jouw kind in staat om beter om te gaan met prikkels van buitenaf, rust te vinden, in zichzelf te geloven, te vertrouwen op zijn/haar gevoel, meer genieten,...kortom: jouw kind is veerkrachtiger!
— Lore Coppens - feel-it coach