Hallo, ik ben Lore Coppens, oprichtster van Feel-it!

In 2015 behaalde ik mijn masterdiploma arbeids- en organisatiepsychologie aan de KU Leuven. Na deze studie met veel interesse te hebben afgerond, was ik toch niet overtuigd om het bedrijfsleven in te stappen. Ik wou meer mijn hart volgen en mezelf op mijn eigen manier ontplooien.
Peru 2013
Ik nam daarom mijn eerste stap om deze weg verder uit te pluizen: vrijwilligerswerk voor enkele maanden met kansarme kinderen in Peru. Ik gaf er Engelse les en organiseerde psychologische workshops voor kind en ouders. Ik had bij deze de microbe om met kinderen te werken beet. Bij mijn thuiskomst startte ik onmiddellijk met een opleiding voor kindercoach.
De gedachten bleven mij achtervolgen dat er tijdens de ontwikkeling van kinderen relatief weinig preventieve aandacht besteed werd aan sociaal en emotioneel welzijn. Ikzelf voelde me bijvoorbeeld soms ‘anders’ dan anderen, was vrij snel moe en daarbij horende zwarte gedachten staken al wel eens de kop op. Mijn gevoeligheid (weet ik nu) kon ik toen niet als een meerwaarde zien. En ik ben niet de enige….
Mijn opleiding tot psychologe reikte mij veel theoretische kennis aan maar ik kon mezelf nog meer vinden in de praktische opleidingen kindercoaching, theekransjes-methode, poptalkmethode, …

Ik specialiseer me in mijn praktijk op gevoelige kinderen, jongeren en hun ouders omdat ik hier het meeste voeling mee heb.
Vanuit mijn eigen gevoeligheid, vertrouw ik in mijn werk steeds op mijn sterke intuïtie. Mijn gevoeligheid gebruik ik nu als een kracht om aan te voelen wat het kind of de ouder nodig heeft. Speels, creatief, geduldig, pragmatisch, zonder oordeel, met humor en volledige aandacht zijn kenmerkend voor mijn werkwijze!
Ik ben ervan overtuigd dat we door meer van jongs af aan (preventief) in te zetten op persoonlijke bewustwording en groei, burn-outs en depressies kunnen beperken.
— Lore coppens - feel-it oprichtster