Lekker-in-je-vel kamp

Ontdek je talenten en veerkracht
Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar

Lekker-in-je-vel kampen zijn kampen die bijdragen aan TALENTONWIKKELING en VEERKRACHT.

Veerkracht?

  • Veerkracht helpt je om tegenslagen of moeilijke gebeurtenissen beter aan te kunnen, eerder overeind veren en weer verdergaan.

  • Bij een goede veerkracht hoort accepteren en oplossingen bedenken ("wat kan ik ervan leren, wat lukte de vorige keer wel, is er iemand die me kan helpen?")

  • Blij zijn en plezier hebben geeft je een positief gevoel en dat verhoogt je veerkracht!

Talentontwikkeling?

  • Weten wat je sterke kanten zijn, vergroot je zelfvertrouwen en veerkracht!

  • Iédereen heeft talent: talent is niet enkel dat waar je goed in bent, maar vooral datgene wat je gemakkelijk afgaat...

  • Wordt je er heel blij van? Dan zit daar vaak je talent!


Ieder lekker-in-je-vel kamp heeft 2 specifieke thema's centraal staan: één dat aansluit om je goed in je vel te voelen & één dat plezier voorop stelt.

De activiteiten die bijdragen aan 'lekker-in-je-vel zitten' zorgen voor bewustwording en bieden handvatten om beter om te gaan met jezelf en anderen. Er is zelfs een wetenschap die dit bestudeert, nl. de positieve psychologie, en sommige opdrachten zijn hier dan ook op gebaseerd. Uiteraard worden de activiteiten in een creatief en speels jasje gegoten. Daarbovenop, werken we hiervoor in kleine groepjes per ontwikkelingsniveau zodat iedereen voldoende aan bod komt!

Kinderen bouwen veerkracht op wanneer ze positieve emoties ervaren, dus daarom:

  • Vullen we de week aan met een luchtig thema dat plezier vooropstelt!

  • Voorzien we een leuk extraatje:  ieder kamp zullen we steeds 1 keer onze talenten gaan ontdekken in de praktijk. We maken kennis met een beroep zodat jouw kind nú al kan ervaren of hij/zij hier blij van wordt.

Maar let op: in 2019 zullen de kampen er toch een beetje anders uitzien dan op het filmpje…


 t a

De thema’s voor 2019:

Coming soon…

Praktisch

De lekker-in-je-vel kampen worden vanaf 2019 georganiseerd onder de koepel van De Speelvogels: http://www.de-speelvogels.be/. Binnenkort staat er meer info online over het aanbod van 2019. Ik zal nog steeds de coördinatie doen van de lekker-in-je-vel kampen.

Data 2019

Paasvakantie: 8-12 april

Zomervakantie: 1-5 juli, 8-12 juli en 5-9 augustus

Uren

9.00 uur - 16.00 uur

(Inbegrepen: Vooropvang vanaf 8.00 uur en naopvang tot 17.00 uur.

Op aanvraag: Vooropvang vanaf 7.00 uur en naopvang tot 18.00 uur)

Kostprijs

€200,00 voor 5 dagen

Inbegrepen: Opgeleide monitoren en begeleiders, persoonlijke aanpak waar we écht kijken en luisteren, fruit, koekjes, water de hele dag door, duurzame materialen, bewegingsmaterialen, verzekering.
Niet inbegrepen: lunch

Fiscaal aftrekbaar tot €11,20 per dag
Sommige ziekenfondsen zorgen voor een tussenkomst.
De papieren kunnen ingevuld worden op de kampplaats of stuur je aanvraag door via mail (info@de-speelvogels.be).

Dit was in elk geval een fantastisch initiatief! Onze kinderen waren dolenthousiast over je kamp. Anna is vrolijker, trekt zich momenteel minder aan, heeft haar blad met haar kwaliteiten opgehangen in haar kamer. Kan momenteel teleurstellingen “counteren” met wat wel leuk was. Dikke dankjewel dus voor deze ervaring.
— Ellen, mama van Anna
Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor de drie erg waardevolle dagen die je Marie hebt bezorgd. Ze spreekt er erg vaak over en de zaken die ze heeft opgepikt kan ze ook echt toepassen. Het kamp was echt helemaal op haar tempo, een zeer warme open sfeer en voor haar zalige creatieve momenten. Ze hoopt zeker nog eens een kamp mee te kunnen doen.
— Ils, mama van Marie