Terugblik kampen zomervakantie

Zonet was ik mijn planning voor de kinderkampen van 2019 aan het opmaken - en werd meegezogen in de kampherinneringen van afgelopen zomer.

Vandaar dat ik ze graag deel met jullie in een blogje.

Tijdens de zomerkampen had ik het geluk 16 kinderen te leren kennen en met hen op jacht te gaan naar de held in zichzelf - hun VEERKRACHT.

 • Ouders hebben de tijd genomen om talenten bij hun kinderen te benoemen (die glunderende oogjes nadien, zááálig om te zien!)

 • in juli werkten ze een hele dag zelfstandig (echt waar!) aan een emotiefilm (het monteren van de film was mijn taak en na een lange kampdag kan ik u verzekeren dat dit best vermoeiend was. Maar…. dat resultaat samen kunnen bewonderen was geweldig! )

 • Het was ontzettend warm in juli dus er werden véél waterspelletjes gespeeld! Mijn draaiboek werd met alle plezier aan de kant geschoven :). Trouwens, als we bezig zijn met wat we graag doen, zijn we ondertussen onze veerkracht aan het opbouwen (ik verzin dat niet hoor, dat is nog wetenschappelijk bewezen ook!).

 • De yoga -en relaxkidslesjes waren dan ook veel toffer in bikini en zwembroek.

  (Dank jullie wel, Anouk Smans, Sophie Cuvelier, Carolien Clinckart en Gitte Vervloet voor de kinderen (en ouders) een heerlijke zen-tijd te geven)

 • Toneeltjes over positief leren denken -> oh ja, they loved it!!

  (De negatieve gedachten ‘ik kan dat niet’ of ‘ik hoor er niet bij’ heeft bijna ieder kind wel eens. De herkenning dat zij niet de enigen zijn dat die gedachten hebben, is al zo helend voor hen.)

 • Onze held Rafiki mocht in augustus voor de eerste keer mee op kamp. Iedere dag kwam hij met een lesje over hoe onze ‘binnenkant’ werkt en leerde hij de kinderen trucjes voor de held in zichzelf te ontdekken!

 • In augustus kwam de eerste dag ATV filmen voor hun middagnieuws. Plots stonden ze daar - zonder verwittiging. Even diep ademgehaald, flexibiliteit vooropgesteld en stuntelig een interviewtje gedaan. Benieuwd naar het resultaat? https://atv.be/nieuws/video-lekker-in-je-vel-kampen-goed-voor-zelfvertrouwen-van-kinderen-64401

 • En we hebben nog zo veel meer gedaan tijdens die 2 weken!

Het is het allereerste jaar dat ik deze kampen organiseerde. Ze hebben me veel voldoening en plezier gegeven, maar ook leerde ik elke keer weer bij. Ik ben alles aan het evalueren, samen gieten en verbeteren voor een nóg beter 2019!

Dit jaar staat er nog een 3-daags kampje op het programma tijdens de herfstvakantie! Er zijn nog enkele plekjes vrij. Het kamp gaat door van 29-10 tot 31-10 in de kinderboerderij Mikerf te Brasschaat. Interesse voor jouw kind? Inschrijven kan via de agenda op de website.

See you soon!

Rafiki en Lore