Weg met sinterklaasstress!

Sinterklaas(shutterstockpic-306911114).jpg

Sinterklaas is dit weekend in ons land aangekomen en dat is voor veel jonge kinderen een fantastische tijd, maar brengt voor de gevoelige zieltjes ook best veel spanning met zich mee!

Je moet maar eens inbeelden… iemand die ‘s nachts je huis binnendringt, op de schoot gaan zitten bij een onbekende man met een lange baard, … Niet niets!

Enkele tips op een rijtje:

Vergroot de voorspelbaarheid

Laat je chaoshoofd even achterwege en bespreek duidelijk met je kind wat er staat te gebeuren. Wanneer worden de schoenen gezet? Wanneer komt Hij op school en wanneer vieren jullie Sinterklaas op je werk?

Plan niet te veel in

De focus blijft dat kinderen een fijne tijd hebben tijdens Sinterklaas, dus bedenk van tevoren wat reëel is om met je kind te doen! Vermijd winkelstraten waar je plotseling Zwarte Pieten kan tegenkomen of vertel gewoonweg niet dat hij dit jaar ook naar de buurt of je werk komt.

Verminder de spanning

Als je kind het spannend vindt dat Piet op het dak loopt, laat de schoen dan bij deur staan die het verst van de slaapkamer verwijderd is. Misschien kan de schoen wel buiten onder een afdakje staan?

Lastig gedrag

Misschien heeft je kind veel last van spanning zonder dat hij/zij dit bewust in de gaten heeft. Misschien wordt er wel met een schoen door de kamer gegooid of klaagt hij/zij van buikpijn net voor schooltijd. Ze kunnen het best eng vinden op school want ze weten niet wat voor geks er weer gaat gebeuren.

Probeer nóg beter te kijken waar zijn gedrag vandaag komt en bespreek dat: ‘het is ook spannend, hé, als je niet weet wat er gaat gebeuren op school?’ Je kan dan samen een oplossing bedenken!

Plan meer ontspanning in

Maak tussen de sintinkopen ook extra tijd vrij om te ontspannen met je kind, ze hebben hier nu net meer nood aan.

Bron: Temperamentvolle kinderen - Eva Bronsveld

Sintactie Feel-it

Win-

actie Sint!

Zin om dit sintpakket te winnen? Haast je dan naar Facebook vóór zaterdag 1-12! Meer info vind je op de pagina.